Jumper på Jobbet

Låt oss följa med till jobbet!

Vi på Jumperfabriken tycker att det är så underbart med alla våra olika Jumperkvinnor och deras olika stilar. Under några veckor i höst har vi besökt ett antal kvinnor på sina respektive arbetsplatser, för att ta reda på hur de tänker kring sina klädval och varför de gillar just Jumperfabriken. Så välkommen att följa med oss till en mängd olika arbetsplatser och träffa härliga kvinnor!

Först ut i vår mini kampanj ”Jumper på Jobbet” är Ulrika som jobbar på Volvo Bussar i Arendal i Göteborg.
Ulrika jobbar på vad vi brukar kalla en ”typiskt mansdominerad arbetsplats” och valet av kläder är ytterst viktigt för Ulrika.

När vi kliver in på Volvo Bussar möts vi av en stor reception där vi skriver in oss och får en besöksbricka, säkerheten är hög och här slinker ingen in obemärkt. Ulrika möter upp och lotsar oss vidare in bakom stängda
dörrar och genom långa korridorer. Utsikten är emellanåt fantastiskt; gröna gräsmattor, träd, båtar och hav som glittrar i bakgrunden.

hej ulrika, vem är du och vad är din yrkesroll? Jag heter Ulrika Samuelsson och har titeln: Global Product Director Bus, Product Planning på Volvo Bussar.

det låter som ett spännande jobb, långt från Jumperfabrikens värld, vad innebär detta jobbet?
Jag tillhör funktionen Produktplanering inom avdelningen Global Product & Marketing. Det betyder att jag arbetar som Global Product Director för city bussar med det operativa ansvaret för att leverera långsiktiga produktplaner och definiera omfattning och förutsättningar för nya produkter.

du jobbar ju i en relativt mansdominerad bransch, påverkar det ditt klädval, isåfall hur?
Hur jag klär mig är oerhört viktigt och jag väljer mina kläder med omsorg. Jag väljer däremot lite olika beroende på vad jag ska göra just den dagen eller om jag är på resande fot till exempel. Men en riktlinje jag har är att jag alltid ska ”matcha en kostym”.

vad menas med det?
Det är viktigt att jag klär mig efter ”uppdrag”, är jag till exempel i Brasilien eller Indien, måste jag inge respekt även vad gäller min klädsel, här är jag oftast den enda kvinnan, och dessutom i chefsposition. Att klä sig respektabelt och inge samma auktoritet som en man i kostym utan att för den skull göra avkall på min önskan att klä mig i min egen smak är viktigt. Men i dessa lägen väljer jag inte en klänning och höga skor utan hellre en snygg jumper eller blus ihop med en snygg kostymbyxa. Det är viktigt att ha koll på vilka regler och ”dresscodes” som gäller i respektive land, även om de inte alltid är uttalade.

Däremot om jag skall stå i talarstolen inför några hundra gäster och tala, så kan jag välja en av Jumperfabrikens fina klänningar och en klacksko. Jag rör mig ju också ofta ute i fabriken och även här väljer jag kanske hellre en snygg cardigan och byxa.

skiljer sig ditt klädval mycket från jobbet vs fritiden?
Ja det får jag nog säga. På fritiden klär jag mig mer i jeans och har gärna ännu oftare klänningar på mig.

du har ju valt ut ett antal outfits från Jumperfabriken som passar på ditt jobb, vad är bra med dessa?
De här olika plaggen passar perfekt för de olika ändamålen jag beskrivit. De täcker på ett utmärkt sätt upp mina olika klädbehov. Det som är så bra med Jumperfabrikens plagg är bl.a att jag kan packa upp och ned dem i väskan på alla mina resor och de är alltid lika fina!

till sist om du skulle sammanfatta vad som är bra med Jumperfabrikens plagg?
Jag gillar Jumperfabriken för att de håller en hög kvalitet och har en fin feminin stil som jag gillar. Kläderna håller över tid och jag kan köpa på mig ett antal, jag hinner tyvärr inte ”shoppa runt” och då är det skönt att ha ett märke som täcker ens behov och där man vet att man gillar plaggen!

Ulrika har på sig Inga cardigan, Solita dress och Kristen jumper.