En jumper blir till

När en av våra modeller Amanda, som till vardags är en duktig redesigner, tog sig en tur till Hongkong och Kina så gav vi henne uppdraget att besöka en av våra största leverantörer. Denna fabrik ligger i Zhu hai, Kina medan produktionskontoret ligger en kort båttur bort i Hongkong.

Jumperfabrikens grundare Tullis och Elisabeth har under många år samarbetat med denna leverantör och känner flera av medarbetarna personligen. Denna leverantör är den första som knöts till Jumperfabriken och det är fortfarande den partner vi arbetar mest med i Asien.

Hur som helst, Amanda tog sin kamera i högsta hugg och begav sig till produktionskontor och fabrik. På plats togs det bilder, pratades med medarbetare och studerades hur en jumper blev till.

Kika på den här filmen för att få en inblick hur det går till. Fabriken i filmen innehar ett BCSI-certifikat, vilket bland annat innebär att de som arbetar där får en skälig lön, normala arbetstimmar samt har rätt att organisera sig fackligt.

Fabriken tar även avstånd från barnarbete, korruption och mutor samt arbetar för att ha en hållbar produktion och ett mer jämställt samhälle.

Läs mer om BCSI-certifiering på www.bsci-intl.org

Förutom denna leverantör i Kina producerar vi våra plagg i Portugal, Litauen samt i Sverige. En av våra drömmar är att kunna producera mer lokalt i Sverige. Tyvärr så finns det i dagsläget varken kapacitet eller hantverkskunskap som krävs för detta, vilket gjort att vi fått söka oss utanför landets gränser. Att kunna tillverka de stickade plagg med de mönster och den kvaliteten vi önskar kräver stor skicklighet, kunskap och fingerfärdighet, trots att man använder maskiner. Vi är väldigt glada och stolta över att ha detta nära samarbete med vår partner i Kina där vi har personliga relationer, vilket betyder och underlättar mycket både vad gäller produktion samt etik.