• Fast delivery
  • Friendly customer service
Anna Lena Mayor Ekeblad
Women of Jumper

Anna Lena Mayor Ekeblad

Hej Anna Lena! Vi har precis klickat in på ditt färgsprakande Instagramkonto och tittat på alla inspirerande bilder. Men för de som inte har full koll på vem du är - berätta!

Jag heter Anna Lena Mayor Ekeblad och är konstnär, illustratör och skribent. Men jag är inte så förtjust i titlar så jag brukar säga att jag "skriver och ritar" när någon frågar vad jag jobbar med. Jag tycker konst ska vara lätt, kul och tillgängligt för alla. Det är därför jag älskar att lägga ut bilder på det jag skapar i sociala kanaler - så vem som helst kan scrolla, titta och förhoppningsvis känna "Oooo! Det där gillar jag. En sån kan jag tänka mig att ha på väggen i mitt hem."

Många av oss har en kvinnlig förebild, någon som inspirerat och påverkat oss lite extra. Har du någon sådan?

Jag har haft den stora lyckan att vara omgiven av många kreativa kvinnor - både i mitt arbetsliv och i min familj. Mina absolut största förebilder är kvinnorna som har gett mig mina båda efternamn. Min farmor Elsa Mayor var en amerikansk kvinna som var långt före sin tid genom att både utbilda sig på hög nivå och arbeta som egenföretagare inom design och inredning. Samma sak med min svenska mormor Anna Lisa Ekeblad - en virvelvind av värme, kärlek och kreativitet..

Båda var dessutom otroligt duktiga på att laga mat, odla sin trädgård och skapa vackra hem man kände sig välkommen in i. Min farmor brukade skicka små inpirerande paket från Kalifornien till oss här i Sverige. Fyllda med spännande saker som lila tuggummi som smakade druva och de där lite extra roliga, färgglada kläderna som man inte fick av mamma och pappa. Å så mormor då - som köpte vita små baslinnen som hon sedan broderade rosenknoppar på till mig. Ja du hör ju - kvinnor att älska helt enkelt!

För oss är du det vi stolt kallar för ”Jumper-kvinna”. Är det möjligtvis så att du har något favoritplagg från Jumperfabriken?

Jag älskar ju att alla Jumperfabrikens plagg är skapade av så lyxiga, hållbara material. Nu råkar jag ju vara en sån person som har haft samma smak genom exakt hela livet så jag har lyckats bygga upp en ljuvlig basgarderob med hjälp av bland annat Jumperfabriken. Kan ju inte få nog av klänningar till exempel. Men storfavoriterna är ju ändå Joelle och Veda som jag bär på bilderna. Tröttnar aldrig på dem! Passar till allt och gör att jag känner mig snygg och välklädd, även när jag har jeans och sneakers till.

Sist men inte minst. Har du några tips till våra läsare? Det kan vara en film, serie, bok eller låt som du tycker känns extra härlig och upplyftande för oss kvinnor??

Jag älskar att läsa böcker. Är en sån där som faktiskt går till biblioteket och lånar fysiska böcker fortfarande. Jag vet att många har bytt till ljudbok nu för tiden, men jag gillar att bläddra. I somras läste jag massor av böcker men den som verkligen fastnade, som jag fortfarande går och tänker på är "Där kräftorna sjunger" av Delia Owens. En fantastisk berättelse om en stark, modig och kreativ kvinna. Den tycker jag alla ska läsa.

Tack Anna Lena för att du tog dig tid och gav oss andra lite inspiration!
https://www.jumperfabriken.se/pub_docs/files/AnnaLenaMayorEkeblad/6144d2362d7fc.jfif

"Jag har haft den stora lyckan att
vara omgiven av många kreativa kvinnor"

https://www.jumperfabriken.se/pub_docs/files/AnnaLenaMayorEkeblad/6144d22387246.jfif

"Jag har haft den stora lyckan att
vara omgiven av många kreativa kvinnor"

We love cookies!

But of course we respect if you don't. Read more about how we use cookies at jumperfabriken.com. Read more.