• Fast delivery
  • Friendly customer service
Helena Lumijärvi Johansson
Women of Jumper

Helena Lumijärvi Johansson

På Jumperfabriken har vi en fin tradition av att lyfta, hylla och uppmärksamma kvinnor som inspirerar oss. Den här gången vill vi presentera Helena som driver Flora Manufaktur/Klöver Blå - som specialiserar sig på arbetskläder för kvinnor. 

Hej Helena, vilka snygga arbetskläder du skapar! Berätta mer om vem du är och vad du gör.

Jag heter Helena Lumijärvi Johansson och driver mitt eget bolag Flora Manufaktur/Klöver Blå sedan ungefär åtta år tillbaka. Jag designar, produktutvecklar och säljer ”arbetskläder för tjejer där funktion, passform och mode möts med ett bättre miljöval i fokus.”

Det är lätt att se att du är en kreativ person - finns det kanske något du brinner lite extra för?

Jag brinner för form och färg. Dessutom är jag en nyfiken designer och mönsterkonstruktör som alltid letar efter nya idéer, snitt och funktioner. Mitt driv i livet är ”lärandet”. Jag letar, både medvetet och omedvetet, alltid efter nya saker att utmana mig med. En ganska bra egenskap om man som jag har valt att vara entreprenör.

Så inspirerande! Är det något du är extra stolt över i ditt arbete?

Mest stolt är jag över att jag har lärt mig att bemästra kameran och dess bildspråk vilket jag har nytta av i mitt företag då jag numera fotar mitt bildmaterial själv.

Många av oss har en kvinnlig förebild, någon som inspirerat och påverkat oss lite extra. Har du någon sådan?

Det finns många kvinnliga förbilder att inspireras av och en av dom är faktiskt er grundare och VD Elisabeth Synnes. Hon har genom åren coachat och funnits där tålmodigt när jag har haft mina funderingar om att bygga bolag,  med allt vad det innebär. Jag vet att hon är en förebild för många av oss kvinnliga entreprenörer.

För oss är du det vi stolt kallar för ”Jumper-kvinna”. Är det möjligtvis så att du har något favoritplagg från Jumperfabriken?

Jag är definitivt en Jumper-kvinna! Jag har ett antal olika ulltröjor med diverse färger och mönster i min garderob. Jumpertröjans mönsterbilder tilltalar mig med vackra färgställningar i folklore-style. Kan det blir finare? 

Jag använder ulltröjorna året om då de värmer så skönt och jag ofta är frusen. Dessutom använder jag dom gärna nära jag stylar med produkter till min egen kollektion. Dom liksom gifter sig bra, som man brukar säga om en god ost och ett matchande vin.

Sist men inte minst. Har du några tips till våra läsare? Det kan vara en film, serie, bok eller låt som du tycker känns extra härlig och upplyftande för oss kvinnor?

En av mina favoritserier är Barnmorskan i East End. Förutom att dom är superduktiga med sättning av kläder, färger och rekvisita så älskar jag historien om alla kvinnoöden som slutar både i sorg och glädje - Det finns en värme i den serien som lägger sig gott i själen.

Tack Helena för att du tog dig tid och gav oss andra lite inspiration!

We love cookies!

But of course we respect if you don't. Read more about how we use cookies at jumperfabriken.com. Read more.