• Fast delivery
  • Friendly customer service
Lovisa Pihl
Women of Jumper

Lovisa Pihl

På Jumperfabriken har vi en fin tradition av att använda kvinnor vi tycker om och beundrar som modeller på våra bilder.

En av dem är Lovisa Pihl - som vi har haft det stora nöjet att samarbeta med ända sedan vi släppte vår första kollektion 2007. Lovisa inspirerar oss med sin personlighet och sitt brinnande engagemang för kreativitet och kultur. Lär känna henne lite bättre här i vår mini-intervju.

Hej Lovisa! Kan inte du berätta lite om ditt spännande arbete?
Jag är verksamhetsledare på Angereds Teater sedan 2019. Jag hade jobbat som producent med teatern under några år och kunde se flera problem som verksamheten brottandes med, främst en allt för knapp ekonomi men också avsaknad av ett tydligt ledarskap. Vi arbetade mycket med organisationen och föreslog för styrelsen att ledarskapet kunde delas mellan en verksamhetsledare och en konstnärlig ledare.

Så blev det och idag har vi väldigt roligt på jobbet och jag trivs väldigt bra med att dela på ledarskapet och ta beslut i team. 

Vad smart att dela på uppgifterna! Inspirerande att två kompetenta kvinnor leder verksamheten. Det tar mig faktiskt till nästa fråga. Är det så att du har någon kvinnlig förebild? Och hur har hon i så fall inspirerat och påverkat dig? En av de första teaterföreställningarna jag arbetade med var "Whatever Love means" baserad på Liv Strömquists serier. Jag tycker liv Strömquist är oerhört skicklig på att beskriva samhället och vända på det vi ser som självklarheter. Dessutom är hon väldigt rolig. 

För oss är du det vi stolt kallar för ”Jumper-kvinna”. Är det möjligtvis så att du har något favoritplagg från Jumperfabriken? Jag tröttar aldrig på mina två Flora-klänningar. Det är så fina tidlösa modeller som funkar på sommaren eller med en tröja på vår och höst. Jag längtar till våren när jag tänker på dom!

Har du några tips till våra läsare på en film, serie, bok eller låt som du tycker känns extra härlig och upplyftande för oss kvinnor? Och för att återknyta till frågan om förebilder lyssnar jag gärna på ”En varg söker sin podd” med Liv Strömquist och Caroline Ringskog Ferrada-Noli. 

Stort tack för att du tog dig tid och svarade på frågorna!

"Jag trivs väldigt bra med att dela på ledarskapet och ta beslut i team."

We love cookies!

But of course we respect if you don't. Read more about how we use cookies at jumperfabriken.com. Read more.