Jumperfabriken & Hållbarhet

SLOW FASHION

På Jumperfabriken skapar vi tidlösa plagg som håller länge både stil- och kvalitetsmässigt. Sedan starten 2008 är vi ett stolt Slow Fashion-företag. Vi uppmanar till en genomtänkt konsumtion där de få plagg du köper ska vara av hög kvalitet. Köper du ett plagg hos oss, köper du ett plagg som tåls att älskas om och om igen!

MATERIAL

Vår uppgift är att skapa plagg som håller länge och som tål ögats slitage. Passform och design är genomarbetad för att skapa ett plagg som du har med oavsett modets nycker. All design sker på vårt huvudkontor i Göteborg.

Vi jobbar i stor utsträckning med naturmaterial som till exempel ull och bomull. Våra material är av hög kvalité, behagliga att ha på sig och är certifierade i OEKO-TEX® STANDARD 100.

PRODUKTION

Vårt ansvar är att producera ditt favoritplagg på ett så hållbart sätt som möjligt. Vi har med flera av våra leverantörer en mångårig relation. Detta ger oss en god inblick i produktionsleden.

Vi producerar våra kläder i flera länder bland annat Litauen, Portugal, Italien, Lettland, Polen, Sverige och Kina. Vi har skrivit på avtal med alla partners att de ska följa vår uppförelsekod gällande arbets-, villkor och miljö. Fördelningen mellan länderna varierar mellan säsong. Vi svarar gärna på vart varje plagg är producerat, skicka ett mejl till oss och meddela för vilka modeller du önskar veta produktionslandet så svarar vi så snart vi kan. Du är också välkommen att slå en signal!

Info@jumperfabriken.se eller 031-16 10 90.

EMBALLAGE & PAKETERING

Vi är mycket stolta över att ha minskat vår plastanvändning. Numera skickar vi alla våra webb-ordar i papperspåsar. Det går lätt att anpassa påsens storlek efter innehållet, paketet blir så litet som möjligt och vi behöver inte skicka luft. Dessutom är påsen lätt att återanvända, antingen vid en eventuell retur eller som en fin presentpåse!

TRANSPORT

När plagget är producerat skickas det till vårt lager i Mölndal utanför Göteborg. Produktion från Europa fraktas med lastbil och den stora majoriteten av produktionen från Kina fraktas med båt. Plaggen packas alltid så tätt som möjligt, vi vill inte frakta luft.

Alla våra webbreturer skickas tillbaka till vårt lager i Mölndal där plaggen ses över innan de packas om och läggs in på hyllan igen. Tänk gärna noga igenom din beställning för att det inte ska bli för många frakter på ett köp, dvs att vi undviker onödiga returer.

VAD KAN DU GÖRA SJÄLV?

Tänk på att ditt plagg lever längre om du tar hand om det på rätt sätt. Läs noga skötselråden i ditt plagg. En tröja i 100% ull kan med fördel vädras istället för att tvättas. Tryck på länken nedan för fler tips och råd.

Läs mer om klädvård.

ÅTERANVÄNDNING

Vi får ofta höra att våra plagg håller sig fina länge år efter år, men ibland kanske du känner att ditt Jumperplagg förtjänar en ny ägare. Med jämna mellanrum anordnar vi Second Life i våra butiker. Under de här perioderna ger vi dig möjlighet att lämna in gamla ”Jumperplagg” i fint skick i någon av våra butiker – där plagget har chans att hitta en ny ägare, som tack får du ett erbjudande från oss.

Vi har lagt ner kärlek och omsorg för att ta fram ditt Jumperplagg, hoppas att du kommer att älska det lika mycket som vi.

Filmen nedan skildrar vår partner ECT som befinner sig i Guimarães Portugal. De syr en del av vår trikåproduktion bl a Celia Dot som du kan se skäras till i filmen.