• Fast delivery
  • Friendly customer service
Jessica Jämting
Women of Jumper

Jessica Jämting

En jumperkvinna vi beundrar - Jessica Jämting

På Jumperfabriken har vi en fin tradition av att lyfta, hylla och uppmärksamma kvinnor som inspirerar oss. En av dem är kreatören Jessica Jämting. 

Jessica är just nu aktuell med en konstutställning på Gothia Towers i Göteborg, samtidigt är hon nominerad till ”design talent 2022” på Formex-mässan i Stockholm — dessutom arbetar hon som programledare på radio den här sommaren. 

Hej Jessica! Wow. Det känns som det händer mycket i ditt liv just nu. Många av oss känner igen dig och din konst från Instagramkontot @jessicajamting.art men för de som inte har full koll på vem du är — berätta!

Jag heter Jessica Jämting och är konstnär och designer. Jag älskar vackra saker, färg och form. Och vill med mitt arbete skapa just det — verk och produkter som väcker både glädje och reflektion.  Jag gillar även att dela med mig av mitt arbete på sociala medier och tipsa om sånt som gör mig inspirerad. Ni som inte redan gör det får gärna följa mig på @jessicajamting.art

https://www.jumperfabriken.se/pub_docs/files/JessicaJämting/rosa_jessica.jpg
Många av oss har en kvinnlig förebild, någon som inspirerat och påverkat oss lite extra. Har du någon sådan?

Jag har så många. Men en som följt mig länge och varit viktig för mitt skapande är Lana Del Rey. Jag har alltid älskat hur hon är både kaxig och sårbar i sina texter. Hon blandar hänsynslöst olika stilar, som stämsång och stråkar med rock och hiphop. På hennes tidiga album älskar jag hur hon ofiltrerat skildrar hur det är att leva i ett patriarkat med destruktiva relationer och längtan efter frihet och skönhet. Det vackra och storslagna får samsas med det mörka och svåra. Så vill jag också att min konst ska vara!

https://www.jumperfabriken.se/pub_docs/files/JessicaJämting/jessica_picknick.jpg
För oss är du det vi stolt kallar för ”Jumper-kvinna”. Är det möjligtvis så att du har något favoritplagg från Jumperfabriken?

Ja! Massvis! Dels så älskar jag mitt gröna frottéset — färgen är så fin och det är både sportigt och uppklätt. Jag känner mig så självsäker, glad och snygg i det. Och sen är jag också helt kär i min Svenska Klassiker-klänning med Picknick-mönstret av Marianne Westman. Det är så inspirerande att få bära en annan kvinnlig designer, vars verk har betytt så mycket för Sverige och svensk formgivning. Jag blir så pepp att föra traditionen vidare.

https://www.jumperfabriken.se/pub_docs/files/JessicaJämting/frotte_jessica.jpg
Sist men inte minst. Har du några tips till våra läsare? Det kan vara en film, serie, bok eller låt som du tycker känns extra härlig och upplyftande för oss kvinnor? 

Serien The little Drummer Girl på HBO med Florence Pugh och Alexander Skarsgård. Dels är serien en fröjd för ögat då den utspelar sig i 1970-talets Europa med mustiga färger, otroliga kläder och miljöer. Sedan älskar man ju Florence Pugh, hon är en sån briljant skådis. Kanske den bästa någonsin? Den här serien är även första gången som jag fattar vad som är grejen med Alexander Skarsgård. Han är snygg här, charmig och mystisk. Man vill ha mer. Sen är det hela en väldigt spännande spionberättelse som på ett nyanserat sätt avhandlar en del av Israel och Palestina-konflikten. Se den! 

Stort tack för att du tog dig tid och svarade på våra frågor Jessica och lycka till med alla spännande projekt du har framför dig!
https://www.jumperfabriken.se/pub_docs/files/JessicaJämting/Sunday_3.jpg

We love cookies!

But of course we respect if you don't. Read more about how we use cookies at jumperfabriken.com. Read more.