• Fast delivery
  • Friendly customer service
Amanda Curtis
Women of Jumper

Amanda Curtis

På Jumperfabriken har vi en fin tradition av att använda kvinnor vi tycker om och beundrar som modeller på våra bilder. En av dem är Amanda, som vi har haft det stora nöjet att samarbeta med mellan 2008 och 2015. Amanda inspirerar oss med sin kreativitet och fina personlighet. Lär känna henne lite bättre här i vår mini-intervju.

Hej Amanda! Kan inte du berätta lite om allt spännande du har på gång just nu?

Hej! Jag heter Amanda och jag arbetar just nu mest hemma med att ta hand om min två månader gamla baby Alma och snart treåriga Ruby. Så fort jag får en stund över och har lite energi så går jag upp i min studio och fortsätter med mitt projekt - dreamandawake. 

Det är en plats där jag samlar och kategoriserar gamla klänningar som genom redesign och fotografi har förnyats. De här klänningarna blir sedan del av ett klänningsarkiv som jag har valt att kalla "Not just a number". En del av klänningarna säljer jag också online. Med det här projektet vill jag främja ett mer hälsosamt förhållningssätt till kläder och textila material - genom att uppmuntra redesign och återbruk av redan befintliga material. Ni kan läsa mer om projektet på www.dreamandawake.com 

Förutom det här så arbetar jag också med att omvandla en gammal oliv- och citrusgård till att bli ekologisk. Det här gör jag genom att samarbete med olika inbjudna medarbetare som genom permakultur skapar nya system och samspel mellan mark, gröda och människa. Ni kan så klart läsa mer om det här projektet på Instagram också @aldovestasocialclub

Har du någon kvinnlig förebild? Och hur har hon i så fall inspirerat och påverkat dig?

Min mamma. Hennes fantastiska närvaro, förmåga och vilja att alltid ta sig tid för mig och mina syskon. Oavsett hur gamla vi blir. Detta har inspirerat mig och påminner mig dagligen hur viktigt det är att ta tillvara på tid tillsammans med familjen. 

För oss är du det vi stolt kallar för ”Jumper-kvinna”. Är det möjligtvis så att du har något favoritplagg från Jumperfabriken? 

Jag älskar denna koftan som jag bär på bilden och jag har också en klänning som jag tycker mycket om - den är enkelt finstickad och klockliknande med långa armar. 

Har du några tips till våra läsare på en film, serie, bok eller låt som du tycker känns extra härlig och upplyftande för oss kvinnor?

Boken Salt av Nayyirah Waheed är full av vackra tänkvärda dikter som både kan pigga upp och stärka i de flesta situationer. Musik brukar jag lyssna på den franska radiostationen FIP Radio då den är enormt varierad. Den kan tvärt kasta om en grå dag till en färgrik och solig hyllning av livet självt.

Stort tack för att du tog dig tid och svarade på frågorna!

We love cookies!

But of course we respect if you don't. Read more about how we use cookies at jumperfabriken.com. Read more.